ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות רחובות
|
5165-03-11
06/11/2011
|
בפני השופט:
גדעון ברק
|
- נגד - |
התובע:
1. מיכאל ברוך 2. יוסי עמרה
|
הנתבע:
יואל גולדברג
|
פסק-דין |
1. התובע 1 (להלן:"מר מיכאל") הינו בעלים של דירה ודירה זו הושכרה ביום 15.7.10 לנתבע לתקופה של 12 חודשים עם אופציה להאריך את תקופת השכירות ב-12 חודשים נוספים.
לדירה זו שייך מחסן, המצוי בסמוך לדירה בחצר, (להלן:"המחסן") אך המחסן לא הושכר לנתבע כחלק מהמושכר בהסכם השכירות.
התובע 2 (להלן:"מר עמרה") אחסן ברשותו של מר מיכאל ציוד יקר ערך במחסן, לרבות לוחות עץ לשם בניית גדות ודקים ואבני מדרך כחניה וכו'.
שני התובעים הגישו תביעה זו נגד הנתבע ובתביעה זו ביקשו התובעים לחייב את הנתבע לשלם להם סך של 4,500 ש"ח ולהצדקת דרישה זו, מעלים הם - בין היתר- את הנימוקים הבאים:
א. הנתבע פלש למחסן, עשה בו שימוש ללא רשות ועקב כך גרם נזק בהשמידו ציוד יקר ערך שאוחסן במחסן ובכך גרם נזק לעסקי מר עמרה.
פניות רבות אל הנתבע לפנות עצמו ואת חפציו מהמחסן ולהשיב הציוד שאוחסן - נענו באיומים מצד הנתבע והתובעים חוששים מפניו ונמנעים מלהגיע למחסן או לחצר או לדירה המוחזקת על ידי הנתבע.
ב. בשל איומיו של הנתבע, נאלצו התובעים להדיר רגליהם מהחצר, לבטל הסכם שכירות בדירה חלופית המצויה במבנה בו מצויה הדירה והמחסן הנ"ל.
ג. מיום פלישת הנתבע למחסן נגרמו לתובעים הפסדים כלכליים, אובדן מלאי ועוגמת נפש בשווי של 3,500 ש"ח ועל הנתבע גם לשאת בדמי שימוש ראויים של 600 ש"ח לחודש בעד השימוש שעושה בחצריו של מר מיכאל ללא רשות בסכום כולל של 4,800 ש"ח.
2. הנתבע הגיש כתב הגנה, בו מבקש הוא לדחות את תביעת התובעים, בהעלותו את הטענות העיקריות הבאות:
א. למר עמרה אין כלל עילת תביעה נגד הנתבע, יען כי הוא אינו הבעלים של הדירה או של המחסן או של החצר המדוברת ואילו את מר מיכאל לא פגש הנתבע במהלך ההתקשרות, שכן את המו"מ להתקשרות ניהלה בתו של מר מיכאל - הגב' פני עמרה (להלן:"פני"), שהיא רעייתו של מר עמרה והיא זו אשר גם חתמה על הסכם השכירות.
ב. במהלך המו"מ הציגה פני בפני הנתבע את המחסן וציינה, שבמחסן נמצא ציוד של גיסה והנתבע התחייב שלא לעשות שימוש בציוד המצוי במחסן והנתבע גם לא התנגד למסור מפתח על מנת שהוא יוכל להגיע למקום - בתיאום עם הנתבע על מנת לקחת הציוד ו/או להביא ציוד חדש למחסן.
ג. א) באותו מחסן מאוחסנים דלתות ומשקופים והנתבע לא עשה כל שימוש בציוד המצוי במחסן.
במחצית שנייה של חודש אוגוסט 2010 כחודש וחצי לאחר שהנתבע החל להתגורר בדירה, גילה להפתעתו מספרי סלעי/חלוקי נחל גדולים מונחים באופן בלתי מסודר בחצר הצמודה לדירה ולאחר שהנתבע ניסה לברר למי הם שייכים, הוא סידר אותם בפינת החצר.
לאחר פרק זמן מסוים הגיע מר עמרה לדירה, פנה לנתבע ושאל בדבר הסלעים והציג עצמו כבעל הדירה.
הנתבע העיר למר עמרה, שככל שידוע לו בעל הדירה הוא אדם אחר ובעקבות כך, החל מר עמרה לצעוק על הנתבע ובהמשך לכך, התקשר הנתבע אל פני וביקש ממנה להרגיע את מר עמרה.
ב) כשבועיים לאחר האירוע הנ"ל, שוב הגיע מר עמרה והתפרץ לדירת הנתבע ושאל על הסלעים והנתבע השיב שהם נמצאים באותו מקום שהיו ושמר
עמרה רשאי לקחתם. לאור דבריו של הנתבע, החל מר עמרה להשתולל, לאיים ולצעוק ולא הסכים להתפנות מהדירה ובעקבות כך, הגיש הנתבע תלונה במשטרה.
ד. א) לאחר התקריות שהיו בין מר עמרה ובין הנתבע, יצר ה נתבע קשר עם גיסה של פני - אשר לו שייך הציוד במחסן והמצוי בחצר, שוחח עמו ואף הפקידו בידיו מפתח על מנת שיוכל לגשת למחסן.
ב) הנתבע חוזר שוב ושוב ומצהיר, שהוא לא פלש למחסן, לא התכוון לשכור את המחסן ולא עשה שימוש במחסן או בציוד.